shutter house in Thissio

← Back to the Portfolio

 

A collaboration with hiboux / Dimitris Theodoropoulos Architect, hiboux.gr

The 3 south windows and the north-south ventilation as well as the view were the basic reasons we helped the couple choose this appartment. These 3 windows created an inner view as a tripartite stage. All spaces are facing towards this wall with the three openings, which mediates the outer view. Sliding frames with rotating wooden slats define the view towards the Observatory and the shading of the space. Demolishing the separating walls a bare concrete column that was revelead, was kept in this form at the center of the apartment. Raw materials add up to the general handmade and customized direction of the design.

Photos by Stratis Vogiatzis

Bookmark and Share


  • date:
    2016
  • location:
    Thissio
  • field:
    renovation, residential
  • code:
    VAS